Klimaatdag voor jongeren

klimaatdag MOS 3 mei 2019 Oostende

Kom met jouw school in actie voor het klimaat!

Trek op vrijdag 3 mei richting Oostende voor de gratis klimaatdag met MOS. Jongeren vanaf 12 jaar, hun leerkrachten, schooldirecties en studenten van de lerarenopleiding, zijn welkom in het Kursaal voor een klimaatgekleurde dag met een prikkelende comedy, een klimaatlezing, quiz en meer.

Voorstelling nieuwe leerplannen eerste graad (GO! en KOV)

Op 1 september 2019 treden de nieuwe eindtermen en leerplannen voor de eerste graad secundair onderwijs in werking. VLA Oost-Vlaanderen nodigt op14 februari An Callemeyn (pedagogisch begeleider Katholiek Onderwijs Vlaanderen) en Joris Hoerée (pedagogisch begeleider GO!) uit om de ontwerpleerplannen aardrijkskunde van hun koepel voor te stellen. Nadien is er tijd voorzien om vragen te stellen tijdens een debat. Wie al wat informatie op voorhand wil, hieronder enkele nuttige links:

Dag van de wetenschappen

Op De Dag van de Wetenschap krijg je de kans om eens een blik achter de schermen te werpen in diverse bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra en onderzoeksinstellingen. Wetenschappers tonen je op zondag 25 november met veel enthousiasme waar zij mee bezig zijn aan de hand van een heleboel gevarieerde workshops, boeiende demonstraties, toffe experimenten en interessante tentoonstellingen.

Meer info op https://www.dagvandewetenschap.be/