Beste

 

Zondag 24 april maakten we op het terrein kennis met "Actionbound" en hebben de verschillende mogelijkheden van deze app ontdekt. Tijd om de voorbereiding van zo'n Actionbound-parcours onder de loep te nemen en er zelf (of tesamen met de andere deelnemers) eentje te creëren in verschillende stappen.

Actionbound is een gratis app waarmee je leerlingen een traject kan laten volgen, bv. in een stad. Je kan hen via de app sturen naar bepaalde locaties, vragen stellen over de omgeving vanuit terreinwaarnemingen of vanuit linken naar verschillende bronnen op het internet, foto's laten maken en die laten doorsturen, enz. Als leerkracht stel je op de computer het traject met de opdrachten en vragen op voorhand samen. Je leerlingen scannen de QR-code van de 'bound' en kunnen meteen aan de slag. Na de leerwandeling kan je op de computer de antwoorden van de leerlingen raadplegen.

De mogelijkheid bestaat om een bound op te stellen met eigen materiaal (bv. een deel van een bestaande excursie). In dat geval zet je enkele bestanden (bv. wandelroute, vragen, foto's, ...) best vooraf al klaar. Je kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van de bronnen van de bound van ons jubileumfeest op 24 april, die je tijdens de sessie kan downloaden. Daarna stel je een bound samen voor de Antwerpse Sint-Andrieswijk.

Deze laatste WAA-activiteit van dit schooljaar gaat ONLINE door. Gelieve je in te schrijven via de inschrijvingslink (zie uitnodigingsmail, WAAwebsite of WAA-fb). In de bevestigingsmail ontvang je dan de link naar de WAA-vergadering van dinsdag 3 mei in Teams. We starten om 20u.

 

Graag tot dan!

Met vriendelijke groeten,

namens WAA-bestuur

 

Datum start
Datum eind
Afbeelding
Locatie
ONLINE