Klimaatrobuuste steden

In het kader van Klimaduro organiseren we een hands-on nascholing over klimaatrobuuste steden, ontwikkeld in UGent. 

Het valt niet te ontkennen, de impact van de klimaatverandering in Vlaanderen is voelbaar. Het is een onderwerp waar leerlingen van wakker liggen. Hen de middelen geven om hands-on deze problematiek aan te pakken, vormt dus een grote meerwaarde in hun opleiding. Via dit lessenpakket leren ze zelf uitzoeken hoe een stad zich kan wapenen tegen een veranderend klimaat door zich te verdiepen in onderwerpen zoals ruimtelijke ordening en teledetectie. Daarnaast maken de leerlingen gebruik van ArcGIS Online, een gratis online tool die ‘state of the art’ spatiale analyses mogelijk maakt. Zo worden belangrijke concepten uit aardrijkskunde en andere wetenschapsvakken toegepast. In deze workshop krijg je een korte kadering van het lessenpakket en ga je zelf aan de slag om het materiaal al eens uit te testen.

Doelgroep: leerkrachten 3e graad doorstroom en dubbele finaliteit. Welkom op donderdag 23 november van 19 tot 21u in het Wereldhuis in Roeselare. Deze nascholing is gratis. (Adres: Hugo Verrieststraat 22, 8800 Roeselare. Ingang en gratis parking bij Cichoreistraat 6). 

We vragen dat elke deelnemer zijn of haar laptop meebrengt. Een muis kan handig zijn.
Als je al een account op ArcGIS Online hebt, breng je die gegevens best mee. Wie dat nog niet heeft, krijgt een dummy-account.

Inschrijven kan via deze link: https://forms.gle/H7wwZnhAYPZ5dbh69

Klimaduro is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen: het is een klimaat- en duurzaamheidsweek met allerlei activiteiten, lezingen, workshops van 17 tot 26 november 2023. Meer informatie op: https://www.west-vlaanderen.be/wereldhuis/klimaduro

Stadspark Kortrijk

Datum start
Datum eind
Locatie
Wereldhuis, Hugo Verrieststraat 22, 8800 Roeselare.