Door Niels °

 

Tijdens deze nascholingsavond zal Niels dieper ingaan op recente extreme weerfenomenen die de afgelopen jaren wereldwijd plaatsvonden, en waar ook West-Europa en België mee geconfronteerd werden. We bespreken waarom deze fenomenen steeds vaker optreden en zommen specifiek in op de rol van de straalstroom. Hoe werkt de straalstroom en  waarom bevindt deze zich zo’n 10 km boven onze hoofdenHoe bepaalt deze ons weer en extreme weersfenomenen? En hoe beïnvloedt klimaatverandering de straalstroom precies? 

 

 

Locatie: Jozef Pierrestraat 56, 3010 Leuven, in de school Heilig Hartinstituut Kessel-Lo, op wandelafstand van het station van Leuven.

 

Startuur: 19u

 

Op voorhand verplicht in te schrijven (inschrijvingslink volgt nog of via wab.aardrijkskunde@gmail.com

 

Deelname prijs: 

  • Studenten: gratis                                 

  • VLA-leden: €5                                

  • Niet VLA-leden: €15

Niels Souverijns behaalde zijn master in de geografie aan de KULeuven in 2015 en verwierf vervolgens de titel van doctor in de wetenschappen – optie geografie in 2019 voor zijn onderzoek naar neerslag en wolken over Antarctica. Dit werk vond plaats op het Princes Elisabeth station waar hij werkte met zowel meteorologische instrumenten als klimaatmodellen. In 2019 startte hij bij VITO waar hij werkt aan stedelijke klimaatadaptatiestrategieën voor lokale, nationale en internationale klanten en specifiek stedelijke hittemodellering. Niels is de auteur van meer dan 20 wetenschappelijke artikelen in peer-reviewed internationale tijdschriften. Hij behaalde verder ook nog het diploma van leraar via de educatieve master aan de KU Leuven.

 

Datum start
Datum eind
Locatie
Heilig Hartinstituut Kessel-Lo, Jozef Pierrestraat 56