Op woensdag 7 maart organiseren we opnieuw een nascholing over systeemdenken in lessen aardrijkskunde aan de KU Leuven, ditmaal in Kortrijk.

Tijdens deze halve dag gaan we dieper in op de betekenis van systeemdenken en de manier waarop je binnen aardrijkskunde systeemdenken kan stimuleren bij je leerlingen. Het lijkt immers goed om binnen de complexe thema’s die in aardrijkskunde aan bod komen, het systeem als geheel te bekijken, en leerlingen duidelijk te maken welke variabelen een rol spelen en hoe deze elkaar beïnvloeden. Wij zullen dit tijdens deze nascholing alvast proberen voor het thema draagkracht en mondiale verschuivingen.

Deze nascholing is grotendeels een herhaling van de nascholing die vorig jaar gegeven werd in Leuven. Toch zal er een vernieuwing zijn omdat Marjolein Cox ondertussen in haar onderzoek tracht om meer nadruk te leggen op het ruimtelijke aspect.

Meer info over de concrete nascholing en mogelijkheid tot inschrijven vindt u op de website. U kan kiezen tussen een programma in de voormiddag of in de namiddag.

Waar? KULAK, lokaal C00.613, Kortrijk
Wanneer? woensdag 7 maart 9u30 - 12u30 of 14u30 - 17u30
Doelgroep? 3e graad
Website https://www.kuleuven.be/samenwerking/avlnascholingen/aa29
organisatie AVL
Datum start
Datum eind
Locatie
Kortrijk