Neem je leerlingen mee op stap met Google Earth. Geef Google Earth een vaste plaats in je lessen. Breng aardrijkskunde tot leven met Google Earth. Hoe? Door zelf de leerstof te demonstreren met Google Earth en door leerlingen via leerpaden in Google Earth zelf de leerstof te laten ontdekken. Voor elke leraar en elke leerling wat wils!

Sessie 1

Na het overlopen van een aantal basistechnieken en interessante opties binnen Google Earth, zoomen we vooral in op het maken van zinvolle leerpaden, leertrajecten in Google Earth. Hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten? Hoe organiseer ik dat best? Hoe integreer ik evaluatie en differentiatie? …

Tussen sessie 1 en 2 ga je zelf en je leerlingen in de klas aan de slag met Google Earth met materiaal dat je zelf ontwikkeld hebt.
 

Sessie 2 - GEANNULEERD

We blikken terug op elkaars uitgewerkte voorbeelden en gaan in op vragen die gerezen zijn tijdens het gebruik van Google Earth in de klas.
Om dit vlot te laten verlopen, vragen we dat je minstens een week voor sessie 2 je jouw kmz-bestanden bezorgt aan arjan.goemans@pxl.be Daarnaast reiken we nog enkele andere mogelijkheden van Google Earth / Google Maps aan.

Lesgever: Arjan Goemans

 

Data:     sessie 1 maandag 16/01 19u-21.30u
                               sessie 2 maandag 20/03 19u-21.30u

 

Doelgroep: graad 1, 2 3

Locatie: UCLL – De Ark – Diepenbeek (voorheen KHLim)

Universitaire Campus
Agoralaan Gebouw B, bus 4,  lokaal R 307
3590 Diepenbeek

Aantal deelnemers: max 25

Meenemen: laptop, met Google Earth 7.1 reeds geïnstalleerd.

 

Vereiste voorkennis: vertrouwd zijn met de navigatie in Google Earth, plaatsmarkeringen kunnen aanmaken.

Sessie 2 is een vervolg op sessie 1

 

Inschrijven:

http://www.dodhasselt.be/index.php/secundair-onderwijs/vakbegeleiding-2016-2017

Datum start
Datum eind