Met ‘Ruimtehelden’ ontwikkelt Kind & Samenleving samen met HoGent, de Vereniging voor Leerkrachten Aardrijkskunde (VLA) en de Vlaamse Vereniging voor Ruimte & Planning (VRP) een participatief leerpakket rond ruimtebewustzijn. We vertrekken hierbij vanuit de principes van het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen. Via verschillende methodieken krijgen tieners meer inzicht in ruimtegebruik en leren ze hoe ze ruimte duurzamer kunnen vormgeven. Waar mogelijk passen we dit toe op concrete woonprojecten in de eigen woonomgeving van de tieners. Bij het uittesten van methodieken leren wij van tieners wat hun woonwensen en bekommernissen zijn. Hierin inzicht krijgen, is een belangrijke stap. Het zijn zij immers die de toekomstige woonkeuzes maken en hun woonvoorkeuren op hun beurt doorgeven aan de volgende generaties.

Afbeelding met kleding, Menselijk gezicht, persoon, meisje</p><br />
<p>Automatisch gegenereerde beschrijvingHet pakket bestaat uit verschillende kant- en klare methodieken over ruimte delen, gemeenschappelijk wonen, bebouwing in woongebieden, ontharding, hittestress enz. De eindtermen ruimtelijk bewustzijn uit de 1ste graad komen erin aan bod.

 

Voor meer informatie over ruimtehelden kan je terecht op onze website: https://k-s.be/ruimte-omgeving/tools-voor-inspraak-en-educatie/ruimtehelden-participatief-leerpakket-rond-duurzaam-ruimtegebruik-/

Afbeelding met verbruiksartikelen voor kantoor, persoon, tekening, briefpapier</p><br />
<p>Automatisch gegenereerde beschrijving

 

collage met foto's van verschillende soorten ruimtes in de stad en het plattelandDe EDUbox Ruimtelijk bewustzijn: Mijn keuzes voor een duurzame buurt is een educatief en interactief concept van VRT om jongeren te laten kennismaken met het thema duurzaam ruimtegebruik. De EDUbox informeert, inspireert en stimuleert jongeren om zelf met het onderwerp aan de slag te gaan.

 

Dit educatief pakket kan ingezet worden in de 2de of 3de graad.

Meer info op: https://omgeving.vlaanderen.be/nl/edubox-ruimtelijk-bewustzijn-mijn-keuzes-voor-een-duurzame-buurt

 

We proosten ook nog op het nieuwe jaar met een hapje en een drankje!

 

Doelgroep: alle leerkrachten aardrijkskunde en geïnteresseerden

Iedereen van harte welkom! (Geen voorinschrijving nodig)

Breng je ook je laptop mee?

 

Tot dan!

Met vriendelijke groeten,

WAA-bestuur

 

Datum start
Datum eind
Afbeelding
Locatie
KdG, campus Zuid, aardrijkskundelokaal, Brusselstraat 45 te 2018 Antwerpen