Het spijt ons, maar deze nascholing is volledig volzet. We verwijzen graag naar de andere regionale werkingen van VLA, waar de nascholing later dit jaar nog herhaald wordt. Meer info in de VLA-krant en via de website www.vla-geo.be. Wil je graag op de wachtlijst voor Brugge, mail dan naar tine.simoens@telenet.be. Ze contacteert je dan als iemand afzegt. 

 

Van eindtermen ruimtelijk bewustzijn naar nieuwe leerplannen aardrijkskunde (1e graad)

 

Vanaf september 2019 start de hervorming van de eerste graad in de praktijk. De overheid legde nieuwe eindtermen vast. Er zijn er veel minder, maar ze zijn ambitieus en duidelijker. De 9 eindtermen ruimtelijk bewustzijn laten heel wat vrijheid toe om diverse regio’s te onderzoeken. Voor het vak Aardrijkskunde zitten de pedagogisch begeleiders Joris Hoerée (GO!) en An Callemeyn (KOV) op dezelfde golflengte. Ze komen vertellen hoe ze van eindtermen tot leerplannen gekomen zijn.  Zoals Joris het zelf verwoordde in het interview in de VLA-krant van september: “de centrale kern voor de eerste graad is dat leerlingen de landschappen leren lezen in al hun complexiteit, zowel in hun ontstaan als in hun veranderingsprocessen.” Deze nascholing wil je inzicht geven in de nieuwe leerplannen en de klemtonen die gelegd worden. Daarnaast zal geduid worden hoe de didactiek hierop kan inspelen.

wereldbol met wordle erin.

Praktisch:

6 februari 2019, van 19 uur tot 21 uur 30

VIVES Brugge, Xaverianenstraat 10, 8200 Brugge

Kostprijs: 2 euro voor leden, 5 euro voor niet-leden.

Inschrijven via:  https://goo.gl/forms/f0IOaIeRu1bsT3F23

We verwachten je betaling op ons rekeningnummer BE57 9731 1792 3035, op naam van VLA West-Vlaanderen. Graag vermelding leerplannen + je naam.

Logo VLA West-Vlaanderen

Datum start
Datum eind
Locatie
VIVES, Xaverianenstraat 10, 8200 Brugge