dijle

Rivierlandschappen in de Dijlevallei: van natuurlijke tot antropogeen meanderende rivieren

Doelgroep: 1steen 3de graad

 

Prof. Gert Verstraeten (KU Leuven) neemt ons mee naar de Dijlevallei in Boortmeerbeek waar we kennis maken met de evolutie over de laatste 10 000 jaar. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen natuurlijke en menselijke in vloed, en hoe beide samenspeelden met het huidige cultuurlandschap als resultaat. Tijdens de wandeling leer je het landschap ‘lezen’ aan de hand van het verloop van beken, donken, zandruggen, leemlagen en de steilrand, sta je stil bij de invloed van het klimaat op de morfologie van de vallei, en zie je hoe de mens gebruik van maakt(e) van het landschap en het beïnvloedt door het nemen van beheersingsmaatregelen. 

Organisatie

We spreken af om 13:00 aan het Geo-instituut in Heverlee (Celestijnenlaan 200 E). Onze VLA-bus neemt ons mee naar Rotselaar, Haacht, Boortmeerbeek en zet ons terug af in Heverlee.  

Inschrijving

Inschrijven gebeurt via deze link.Je inschrijving is pas definitief na het overmaken van het inschrijvingsgeld van €20 als VLA-lid en €30 als niet VLA-lid. Dit op rekening van VLA Vlaams-Brabant & Brussel op BE95 9733 5421 7358 met vermelding van ‘naam + voornaam + excursie Dijlevallei’. 

 

Datum start
Datum eind
Afbeelding
Locatie
Startplaats: Geo-instituut in Heverlee (Celestijnenlaan 200 E). Onze VLA-bus neemt ons mee naar Rotselaar, Haacht, Boortmeerbeek en zet ons terug af in Heverlee.